A bennünk élő csecsemő, gyermek, kamasz, fiatal felnőtt, érett felnőtt között nem mindig harmonikus a viszony. Ez az egymásba fonódó, sort és sorsot alkotó belső fejlődési szerplánc köt össze a születésünkkel.

A pszichodrámában sokat foglalkozunk a bennünk élő gyermekkel. Sérüléseinket benne hordozzuk, sorskönyvünk első fejezeteit ő olvasgatja, ki nem bontakoztatott képességeink benne rejtőznek, a táncban, a szexben, a felszabadultságban az ő érzéseit is érezzük. Felnőtt életünk történéseinek, szenvedéseinek és örömeinek magyarázatát benne is kereshetjük. Érzelmi életünk minősége nagyban összefügg azzal, hogy hogyan él bennünk belső gyermekünk. Gyógyulásunk egyik kulcsa benne, a vele való beslő kapcsolatban rejlik. Gyógyulni nem csak a szenvedésektől vagy rossz mechanizmusoktól való megszabadulást jelenti.

Sokszor játszott játék a pszichodrámában, amikor a protagonista felkeresi a számára legkedvesebb helyet a világban. Ahol jó lenni, ami az "én helyem", az én kis birodalmam. Ez a hely leggyakrabban a gyermekkorba visz vissza. A nagypapa meleg hívogató hangja a vidéki ház melletti nádasban, játék a barátokkal a grundon vagy lekvár eszegetése a nagymama éléskamrájában - az egész világ rendben van és körülfogja a gyermeket. Itt törődnek velem, itt szeretnek és értékelnek.

A gyógyulás fontos aspektusa a megerősödés, az élet átélésének növekedése, az új képességek kibontakozása. Inspirációt kapunk a bennünk élő gyermektől, tágas érzéseket, áramlással, szagokkal teli tájakat, bolondozást, felszabadulást.

A belső fejlődési szerepláncunk köt össze az ősenergiával, a kretív géniuszunkkal, az áramló erotikus energiákkal. Tápláljuk hát!

A bejegyzés trackback címe:

https://pantharei.blog.hu/api/trackback/id/tr11802220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása